Om oss

Hans Wöhlcke

0470 – 469 90

0708 – 469 990

hans.karlsson@audioactive.se

Christian Kölkvist

0703 – 469 590

christian@audioactive.se

1987-1993

Företaget Audioactive startades av Hans Karlsson 1987 i väldigt liten skala. I början var det mest välljudande produkter från England. Sortimentet bestod av Manticore skivspelare, Onix förstärkare och Acoustic Energy högtalare.

Med dessa produkter åkte jag riket runt och spelade för butikerna. På den tiden var Audioactive bara en bisyssla. Jag jobbade även heltid i Växjös berömda Hi-Fi butik, Görans Hi-Fi. Då vi i butiken sålde Linn och Naim så experimenterade jag tidigt med olika uppsättningar av produkter. Jag blev känd som den “galne” försäljaren som kunde demonstrera olika anläggningar i timtal. Kunderna åkte i stort sett från hela Sverige för att vara med om en demo.

I början av 90-talet började jag mer och mer intressera mig för att utveckla Audioactive och slutligen, år 1993 slutade jag i butiken för att fullt ut jobba med detta. Vid den tiden hade jag redan träffat Lars och Ole som hade tagit de första stapplande stegen med Copland. De fick mig att inse att det gick att tillverka Hi-Fi i världsklass även här hemma. Då min nyfikenhet på att skapa så bra ljud som möjligt för pengarna, så började jag söka efter nya mål, framförallt i Skandinavien – och 1993 hade jag bytt ut hela mitt sortiment, förutom Acoustic Energy. Det finns en stor fördel med att arbeta tillsammans med Skandinaviska tillverkare, man har mer insikt i utvecklingen och kan tillsammans arbeta för att få fram det bästa resultatet. Jag insåg att jag var på väg att nå mina drömmars mål.

1993 – 2011

Full fart framåt mitt i lågkonjunkturen. Audioactive började ta form som ett komplett grossistföretag. Skivspelaren fasades ut och CD spelaren var på framåtmarsch. Nya lokaler med stort lager och anställda. Vi håller våra första sommarmöten som fort blir en klassiker. Portföljen av produkter växte, Högtalare från Acoustic Energy, System Audio och Qln. Elektronik från Copland, Primare, Densen och nya spännande Linx från Nya Zeeland. Nordost-kablar och Quadraspire – Hifi Möbler. De första Hembio-produkterna från Primare kom ut på marknaden i början av 2000-talet och vi började att sälja exklusiva projektorer från Dreamvision. Audioactive hade en fot med i allt kändes det som. Vi demade Primare och Copland över hela Europa samtidigt som vi var med i utvecklingen båda med Primare, Qln, AE högtalare och Qlou Cable.

2011 –

Ännu en lågkonjunktur var överstökad, Christian Kölkvist köper in sig och vi bildar Audioactive AB tillsammans.

2016 så får vi våra nya, fräscha lokaler med ett stort show-room där vi verkligen kan visa våra produkter fullt ut.

Vi börjar intressera oss mer och mer för exklusiva produkter, Raidho Acoustic och Ansuz blir de första. Avid, Aavik och Börresen strax därefter. Skivspelarmarknaden är tillbaka och vi är tursamma att kunna knyta Avid till oss.    

Audioactive är idag en fullgrossist med högtalare, elektronik, AV-system, möbler, kablar och tillbehör i mellan- och High-End klassen. Det har tagit 30 år att bygga upp detta företag och vi är fullt medvetna om att det kan ta tio veckor att få det att förfalla om vi inte fortsätter att förbättra produkterna och bibehålla entusiasmen. Så gör som oss en stund om dagen – Stressa Av Lyssna och Njut.

Hans Karlsson